Esenköy Gezimiz

Bu sene Ramazan bayramı tatilinin kısa olması ve trafik korkusu nedeniyle bayramı evde geçirme kararı almıştık ki mensubu olduğumuz Boğaziçi Yöneticiler Vakfı’nın ilanı karşımıza çıktı. Yalova Esenköy’deki BYV’ye ait misafirhane misafirlerini bekliyordu. Gerekli ayarlamalar yapıldı ve Esenköy’de tatil için anahtarı teslim aldık. İstanbul’a yakın deniz tatili için başvurabileceğiniz adreslerden biri olan Esenköy oldukça küçük ve şirin bir tatil beldesi. Şimdi Esenköy’de tatil hakkında biraz daha ayrıntıya gireyim.

Esenköy’e ulaşım

Aracınızla gidecekseniz Osmangazi Köprüsü’nü kullanarak rahatça ulaşabilirsiniz. Biz Darıca’dan yaklaşık bir buçuk saatte vardık. Köprüyü kullanmadığınızda yol bir saat kadar daha uzun oluyor. Kocaeli Eskihisar’dan Yalova Topçular’a arabalı vapur ile geçip oradan Esenköy’e ulaşabilirsiniz. İstanbul’da Eminönü ve Kadıköy’den vapur seferleri mevcut. Esenköy içinde ulaşıma gelecek olursak şehir içi ve köy içi olmak üzere iki adet minibüs hattı var, ancak Esenköy küçük olduğu için ihtiyacınız olmayacak.

Esenköy’de konaklama

Esenköy’de otel yok, hatta pansiyon olarak da çok bir seçenek yok. Esenköy’de konaklama için günlük olarak kiralayabileceğiniz daireler daha yaygın. Daireler çoğunlukla denize sıfır, içinde her türlü eşya mevcut. Bizim kaldığımız misafirhane de aynı şekilde bir apartman dairesiydi. Deniz kıyısında olması denize girerken büyük kolaylık sağlıyor. Manzara eşliğinde balkonda yiyip içmenin ve dalga seslerini dinlemenin tadı da başka.

Esenköy’de deniz

Esenköy’de ücretli plajlarla birlikte halka açık kumsallar da bulunuyor. Kumsal demişken, denizin dibi taşlı. Su sezon tam başlamadığı için nisbeten soğuk. Biraz da yosunlu, onun dışında temiz. Haziran ayında gittiğimiz için deniz anası yoktu ama yaz sonuna doğru artıyormuş. Bizim ufaklık için kumsalda şişme havuzu doldurduk ve güneşle ısınan suyun tadını çıkardı. Esenköy’de kadınlar plajı da varmış ve oldukça tercih ediliyormuş.

Esenköy’de yeme-içme ve yaşam

Dairede kaldığınızda dışarıda yemeye pek ihtiyaç duymuyorsunuz. Alışverişinizi yapabileceğiniz birçok market mevcut. Seçkin Köfte çok tercih ediliyormuş, biz gidemedik. Ancak güleryüzlü çalışanları ile Bahçe Cafe’nin mantısını çok beğendik. Esenköy’ün merkezi diyebileceğimiz sahil kıyısında dondurmacılar, kafeler ve restoranlar var. Arefe günü tenha olmasına rağmen tatilciler ve yazlıkçılar bayramda akın ettiler. Sanırım yaz aylarında oldukça kalabalık ve canlı oluyor Esenköy. Gün boyu denize ve güneşe doyanlar akşamları sahilde yer yer bulunan kayalıklarda ya da kumsalda serin yaz akşamlarının tadını çıkarıyor.
İstanbul’a yakın denize girilebilecek yerler arasında sayılabilecek Esenköy; ailenizle beraber sakin, huzurlu ve dinlendirici bir tatil için oldukça uygun. Esenköy’de tatil güzel anılarımız arasında yerini aldı.

Bunlara da göz atın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir